Årets kunstner 2017: Erik A. Frandsen

I 2017 er valget af ’Årets Kunstner’ faldet på Erik A Frandsen.

Via samarbejde med en ’gammel kending’ – Edition Copenhagen på Christianshavn, er det lykkes at få disse to fine litografier af Erik A Frandsen.

De af jer, som har været medlem af KK-Kunst de seneste par årtier, vil kunne nikke genkendende til Erik A Frandsen. Vi har nemlig haft Erik A Frandsen som ’Årets Kunstner’ tilbage i 1999. Faktisk var vi dengang den første kunstforening, som Erik A Frandsen lavede et samarbejde med.
Hvorfor vælger vi så en kunstner, som vi tidligere har lavet et samarbejde med?

Det gør vi, fordi vi i bestyrelsen synes, at det både er en god og sjov historie. Erik A. Frandsen var et hot navn i 1999 og han har i løbet af de sidste 19 år bevist, at han holder sin ”værdi”, og stadig er at finde i toppen sammen med de bedste og mest anerkendte danske kunstnere. Så da vi fik denne enestående mulighed, slog vi til.

En af de mest kendte værker, som Erik A Frandsen har lavet i de mellemliggende år, er bla. en stor finsleben medaljon i marmorstuk, som er placeret på kronprinsesse Marys arbejdsværelse i Kronprinseparrets palæ på Amalienborg. Værket blev færdigt i 2010. I 2014 fik Erik A. Frandsen til opgave, at udsmykke Landstingsalen på Christiansborg.

Alle medlemmer har mulighed for, at hente ’Årets Værk’ frem til og med d. 1. juni 2018. Derefter er det muligt for jer, at købe ’Årets Værk 2017’ for 900,-kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.