Årets kunstner 2018: Simon Fensholm

Simon Fensholm er årets kunstner 2018 med to serigrafier, som hvert med et tilhørende certifikat, der ligesom serigrafitrykket er signeret. Det ene serigrafi har titlen ’Chaotic Comfort’ og det andet hedder ’Wrong Impressions’. Serigrafierne  er lavet i tæt samarbejde med trykker Rune Fallesen, som er ejer af Ice Screen Printing.

Hans kunstneriske univers tager udgangspunkt i menneskets forsøg på at kontrollere den ukontrollable sammenhæng hvori det befinder sig. Fensholms arbejde fremstår som en undersøgelse af den kontruerede autencitet og det kontrollerede kaos, der som en redningsvest tillader os at “flyde ovenpå” det uperfekte og det sårbare. På den måde peger det på, hvad det er, der gør os til forgængelige væsner. Billederne minder om en ekspressiv dokumentar, der skaber et sammenhængende voyeristisk portræt af det moderne menneske i en tid, hvor en underspillet sårbarhed og poesi lurer lige under overfladen.

Beskueren placeres et eller andet sted imellem det perfekte og det uperfekte – imellem melankoli og det håbefulde. Lige der i den grå tåges tvetydighed – imellem abstraktion og det figurative, finder man den poetisk stumme fortælling om menneskets tungsind side om side med de følelser, der synes umulige at oversætte.